Cykloprázdniny se Spolkem - Chlum u Třeboně (25.10. - 30.10. 2022)

Kronika 2022 Zobrazit fotogalerii

Cykloprázdniny se Spolkem 2022

 Na tuto tradiční akci jsme vyrazili již podruhé do Alešova dvora u Chlumu u Třeboně v termínu podzimních prázdnin 25.-30.10.2022. Celkem bylo na akci 39 dětí, 12 vedoucích a 8 dospělých návštěv s rodinkami.  

Na letošních Cykloprázdninách nám obzvláště přálo počasí. Bylo neobvykle teplo, svítilo nám sluníčko a žádný déšť nás nepřekvapil. Za těchto podmínek najezdily všechny skupinky spoustu kilometrů včetně těch nejmenších cyklistů, kteří svými výkony hodně překvapili. Třeboňsko je prostě ideální se svým rovinatým terénem pro cyklo výlety pro všechny věkové kategorie a toho jsme využili v plné míře. Někteří si zajeli do sousedního Rakouska, jiní objížděli rybníky a jeden den jsme se všechny skupinky sešly v Třeboni.

Po večerech jsme se od Lukáše dozvěděli něco z historie cyklistiky a také jsme hrály různé spolkové veselé hry. Volný den bez kol jsme se vydali pešky do kynologického střediska v Chlumu u Třeboně, kde nám kynologové ukázali výcvik psů vlčáků. Buchy a Jára si sami na vlastní kůži vyzkoušeli roli padoucha, kterého honí vycvičený pes. Kluci i psi to skvěle zvládli. Odpoledne jsme šli po skupinkách na venkovní minigolf kousek od penzionu. Poslední den odpoledne si instruktoři připravili cyklohrátky na zahradě u penzionu. Nachystali různé překážky a disciplíny, které děti na kolech po skupinkách plnily. Nejzábavnější byly jako vždy skoky na kole. Nikdo se naštěstí nezranil ani nespálil od sluníčka, a tak se večer mohli rozdat diplomy a pamětní listy.

 

Báječně jsme si to užili a domů jsme jeli vlakem. Na Hlavním nádraží nás čekali rodiče i kola. Tak ahoj zase za rok a díky všem. 

Tomáš P.