Letní tábor - Bezdružice (4.7. - 25.7. 2020)

Kronika 2020 Zobrazit fotogalerii

RRrrrrrrrrrrrrrrr!

Děj našeho příběhu se odehrává 35 000 let p. n. letopočtem. V panenské divočině zde spolu žijí v dokonalé symbióze mamuti, koňomuti, slepicomuti a žížalomuti. Beze strachu z čehokoliv, snad jen kromě tmy, zde žijí naši předkové, první lidé. Nacházíme se v době kamenné.

Nedaleko odsud, za vyschlými červenými skalisky, žil byl kmen s nemytými špinavými vlasy. Kmen špinavovlasců vedl již stovky let válku se svými sousedy, kteří jako první objevili tajemství šampónu. I přes tento staletý válečný konflikt, si kmen čistovlasců dokázal užívat života. My, jako kmen čistovlasců, vedeme válku o šampón se špinavovlasci.

Našim úkolem v průběhu tábora bylo ochránit šampón a jeho tajnou recepturu. Jenom tohle nám ale v této drsné době k přežití nestačilo. Museli jsme se naučit obstarat jídlo pro celý kmen, lovit, rozdělávat oheň, dávat si pozor, aby nás nesežrala nějaká ta příšera, když jsme šli zrovna na záchod a zalézt do svých jeskyní dřív, než padne tma, protože tmy se bojíme ze všeho nejvíce. Také jsme se ale naučili užívat si trochu volného času. Mohli jsme se s chutí navzájem kamenovat nebo někoho pohladit kyjem, nebo si například zahrát nejoblíbenější primitivní hru kmene, praseball.

Také jsme si vyrobili ten nejlepší šampón, který nám záviděli všichni v okolí. Zpráva o výrobě šampónu se ke špinavovlascům však brzy dostala a tak nám nezbylo nic jiného než šampón opět bránit. Náš poklidný kamenný život však nenarušoval pouze boj o šampón. Stalo se totiž něco, co se ještě nikdy nestalo. Člověk zabil člověka. Museli jsme chytit vraha, abychom se ho zeptali, proč to udělal. Vraha však nebylo snadné najít. Nejdříve jsme si mysleli, že je vrahem švadlena, co si nedávno koupila kyj, a tak jsme se vydali do kyjárny, zeptat se, zda si nedávno nějaká švadlena kyj nekoupila. Abychom se dozvěděli odpověď, museli jsme si zahrát s prodejcem kyjů prapiškvorky. Poté, co nám ale nečekaně pravý vrah zavolal na kamenou linku, jsme museli pátrat po vrahovi dál. Nakonec jsme na vraha nastražili past. Vrah se chytil do pasti, avšak né do té naší, ale do pasti špinavovlasců a tak jsme ukončili staletý válečný konflikt a jako odměnu předali špinavovlascům tajnou recepturu na šampón. Pak už jsme v klidu zalezli do svých jeskyní a začala noc.

Začíná noc, noci se zdrž! Hubu drž! S přáním hezké noci, KÁMEN.

Výsledné umístění kmenů:

  1. Ugargar (instruktor Dan)
  2. Prafiáni (instruktor Buchy)
  3. Ničitelé kmenů (instruktor Vojta)
  4. Hory Doly (instruktor Jára)

Jako každý rok jsme tábor zakončili velkým táborovým ohněm, kde proběhlo i vyhlášení:

Bodování stanů:

  1. Adinka a Kiki
  2. Áďa a Andulka
  3. Ella a Anička

Bodování jednotlivců starší:

  1. Lukáš F.
  2. Áďa D.
  3. Messi

Bodování jednotlivců mladší:

  1. Vítek Š.
  2. Ella Č.
  3. Šimon