Letní tábor - Bezdružice (2.7. - 23.7. 2016)

Kronika 2016 Zobrazit fotogalerii

Škola čar a kouzel v Bezdružicích

 

Letošní tábor začal maličko nezvykle oproti předchozím. Dětem totiž asi týden předtím sovy roznesly dopisy, ve kterých našly zprávu o tom, že je 2.srpna očekáván jejich příjezd do Školy čar a kouzel v Bezdružicích, kde bude probíhat jejich výuka. Někdo možná mohl být mírně zděšen představou dalšího učení hned po vysvědčení, ale nebylo se čeho bát :-) V dopise děti také našly poukázku do Gringottovy banky na 20 galeonů.

 

2. srpna jsme se tedy sešli u Bezdružického expresu na nástupišti 9 a ¾ a po rozloučení s rodiči již frčeli směr tábor.

Začátek nám mírně zkomplikovalo počasí, takže byl zahajovací oheň posunut na druhý den a po příjezdu a vybalení jsme se dívali na film Harry Potter a kámen mudrců. Profesoři ze školy vyčarovali luxusní kino i s popcornem a kolou. Asi v polovině filmu, poté co byl Harry a ostatní žáci zařazeni do kolejí byla přestávka, aby mohl Moudrý klobouk zařadit i děti z tábora. Každý byl mluvícím (!) kloboukem zařazen do jedné ze čtyř kolejí. Na začátek to byly koleje modrá, zelená, červená a žlutá.

Další den si děti vymyslely názvy, vyrobily erby kolejí a vytvořily si svá čarodějná jména. Najednou jsme tedy měli tyto čtyři koleje: Chechtožab (zelení), Kočkoškrab (modří), Phoenixil (žlutí) a Žraví jednorožci (červení). A tak bylo vše připraveno a mohla začít naše cesta za zničením Voldemorta, Pána zla.

 

Celá hra probíhala podle známých knih a příběhů Harryho Pottera. To znamená, že jsme navštívili Příčnou ulici, abychom měli vše potřebné na výuku, která proběhla v následujícím dni. Děti se naučily různá zaklínadla a lektvary a spoustu dalšího. Za odměnu směly navštívit Prasinky, kde ochutnaly např. Máslový ležák. Poté také musely najít a zničit kámen mudrců jako v prvním díle HP. Toto nám celé zabralo první týden, kdy s námi byly i baby. Ty měly maličko upravený program, ale většinu her hrály s námi. Po jejich odjezdu jsme se vydali na menší puťák na hrad Krasíkov. Pod hradem jsme přespali a v noci ještě stihli etapu, kde se děti dozvěděly, že další budou muset zničit Baziliška v Tajemné komnatě. Vše bravurně zvládly a tak jsme měli za sebou i druhý díl HP.

Takto vše pokračovalo a my se pomalu, ale jistě prokousávali cestou Harryho Pottera. Více času bylo věnováno prvním 4 dílům, kvůli tomu, že jsou pochopitelnější pro menší děti. Na konci hry děti zjistily, že Voldemort rozdělil svou duši na 7 dílů a ukryl jí do tzv. viteálů. Pokud ho tedy chtějí zničit, musí najít všechny díly. V průběhu hry již jeden zničily (Deník Toma Raddlea) a ten mají u sebe a další jim pomohl zničit Brumbál (Prsten Rojvola Gaunta) ten však stejně jako ostatní u sebe nemají.

Děti se tedy musely vydat na cestu (závěrečnou etapu), která probíhala následovně: Odvezli jsme je vlakem kousek od tábora do vesničky Cebiv a odtamtud se vydaly po skupinkách na dvoudenní cestu plnou šifer a dobrodružství. Vždy musely vyluštit šifru, která jim sdělila na jakém místě hledat viteál, ten tam našly a tam bylo napsané kam se mají vydat za další šifrou. Cestu všichni zvládli skvěle. První družinka se vrátila dokonce už v 11 následujícího dne. Večer byla za odměnu veliká hostina s klasickým Bezdružickým Burger Kingem :-) kde jsme si nacpali své pupky až k prasknutí.

Večer další den byl závěrečný oheň, kde proběhlo konečné zničení Voldemorta, který měl pod pláštěm spoustu svítících tyček. Každý nějaké ulovil a pak jsme vyhlásili celkového vítěze a děti si šly vybrat něco hezkého ke stolu hojnosti. Poté jsme si zazpívali u ohně a šli spát.

Další den proběhlo balení a hurá domů!

 

Celý tábor jsme si užili, počasí ve většině případů vyšlo krásně! Já a doufám, že i vy budete mít spoustu hezkých zážitků a vzpomínek, třeba na legendární Spartan race, na hraní famfrFálu a hledání Zlatonky, na létání na koštěti a kouzlení s hůlkami, na jednu celou noc u ohně, ale také na klasické hry jako píšťaly (ty jsem si moc užila, koupat v potoce se asi nebudu zas celý rok), pyramidy, diamanty a další.

 

Díky všem, co přijeli a budeme se těšit příští rok! :-)

 

Jogi