3. fáze opravy střechy - Bezdružice (5.7. - 5.7. 2011)

Kronika 2011 Zobrazit fotogalerii

2. Fáze: Oprava střechy a obnova konstrukce před kuchyní a jídelnou pro uchycení plachty.
Páteční datum 24.6.2011 pro nás členy a pomocníky Spolku přátel Bezdružic znamenalo nechat pracovní týden za sebou a přesunout se do Bezdružic na každoroční stavění letního dětského tábora.
Letošní stavění tábora bylo rozšířeno o opravu střechy nad kuchyní a jídelnou a strhnutí a znovuvybudování konstrukce pro uchycení plachty. Začali jsme v sobotu dopoledne, kdy jsme rozměřili patky kůlů potřebných pro konstrukci plachty a zalili je do betonu. V dalším kroku jsme odstranili čelní stranu prken střechy. Zde jsme museli odstranit několik živých vosích hnízd, které by brzdily další práce. Zbytek dne byl věnován dalším pracím v táboře a příprava na strhnutí stávající střešní krytiny.
Za nedělního ranního rozbřesku započaly práce na pokládce gumových pásů na střechu místo starých asfaltových vlnitých desek. Odpoledne jsme pracovali na konstrukci pro uchycení plachty před kuchyň a jídelnu. Kůly jsme usadili do připravených patek a spojili s boudou třímetrovou kulatinou.
Čas byl neúprosný a tak jsme, vše co jsme chtěli stihnout, nestihli. Zbývající drobné práce na konstrukci a natáhnutí plachty na konstrukci dodělají táborníci, co zůstali v Bezdružicích hlídat tábor, než přijedeme s dětmi. Měli jsme také málo gumových pásů a proto jsme zajistili, aby nám neteklo do kuchyně a jídelny a naplánovali další práce na druhý víkend v červenci.
Zapsal 28.6.2011 Toňas