Letní tábor - Bezdružice (28.6. - 19.7. 2008)

Kronika 2008 Zobrazit fotogalerii

Město Bezdružice a jeho okolí se ocitlo v problémech a potřebovalo pomoc. Tak se svolali nejnadanější děti a lidé z Prahy a okolí. Sešli se dne 28.6.08 na Ladronce, aby odjeli Bezdružicím na pomoc. Po příjezdu na místo již mnoho z nás poznalo, že kraj je narušen nepřirozenými jevy a je nutno mu pomoci. Nebyl čas ztrácet čas a tak jsme my staří vědci (vedoucí) museli vyškolit děti na vědecké asistenty. To probíhalo v jednom dni a všichni byli tak psychicky a fyzicky zdatní, že tento těžký úkol v pohodě zvládli.

Po pasování už čekala vědecké asistenty jen tvrdá práce a urputné bádání. Dříve než se tak stalo, se vědečtí asistenti rozdělili do čtyř týmů, dostali identifikační průkazy, vyrobili vlajku a ušili stejnokroje. Názvy vědeckých družinek znějí takto: Halogenydyni (žlutí), H2S (zelení), Los Mikros (červení) a Šikulové (modří). Na pomoc vědeckým asistentů byli přiděleni ke každé družince vědci, a to k modrým Vítek, zeleným Tína, červeným Čuli a žlutým Radim. Vědeckých úkolů bylo mnoho a všichni byli vytíženi na 100%. Poslední kapkou pro vědecké týmy bylo vyplňování vědeckých protokolů. Ale všichni to zvládli a rychle nabyli sil po dobrém jídle, které s láskou připravoval Tomík a poslední týden Janička. V půlce tábora jsme se přesunuli do Číny na olympijské hry. Protože na vědecké základně nedochází k porušování lidských práv, tak přenos olympijského ohně proběhl bez komplikací spojených s aktivisty za lidská práva. V Číně bylo trochu deštivo, ale všechny disciplíny proběhly podle pořadatelského seznamu a včas. Bohužel táborníci ve vedlejším táboře Jitřenka dostali smrtelnou nemoc a to kašel malajský a rýmu z Chile, tak zrušili zápas ve fotbale a ve vybice.

Čím více se blížil konec našeho bádání a rozřešení záhady bezdružického trojúhelníku, tím více se množily od jedné nejmenované družinky a její vedoucí petice. Samozřejmě, že jsme námitky vzali na vědomí a vydali se na závěrečnou cestu za záhadami. Tato cesta byla krátká, ale i tak některým vědeckým týmům dala pořádně zabrat. V urputném boji vyhrála družinka Šikulů a jen o fous skončili Los Mikros, třetí byli Halogenydyni a tradične poslední H2S, ale snažili se.

Po záchraně a nalezení zdroje všech nepříjemností bezdružickém kraji jsme postavili závěrečný oheň, který zapálil vítěz v bodování jednotlivců Roman Ráž. Dále nás čekal úklid táborové základny pro další běh a cesta domů za milovanými rodiči.

Děkuji všem co se podíleli a běhu tábora. Hlavně pak Kikině a Barince za zvládnutí funkce HVT , Čuli za perfektního zdravotníka, kuchařům, mě a Frgymu za celotáborovou hru.
Zapsal Tony DSc.