Víkend na zámku - Sychrov (14.5. - 16.5. 2004)

Kronika 2004 Zobrazit fotogalerii


V pátek už jsme toho moc nestihli. Nějaká ta hra ve vlaku, cesta od nádraží na naší chalupu a rvačka o to, kdo bude spát na peci.
Sobota byla zajímavější.
Po snídani jsme se chvilku bavili, ale pak jsme již vyrazili na výlet na zámek Sychrov a jeho známý park. Do zámku se šli podívat jen ti, kteří tam ještě nebyli. Pár nás čekalo venku v parku a všimli jsme si, že se něco chystá. Když po prohlídce dorazili ostatní, vypuklo to. Středověké slavnosti! Čekalo nás mnoho atrakcí a mnoho lákadel na tržišti. Bylo možné si koupit mnoho druhů ražených mincí, "drahokamů", kovářem vykovaných věcí, šperků, ale i nepříliš středověké, ale o to víc zajímavé hlavolamy. A hlavně trdlo-sladký středověký mls-listové těsto sypané cukrem a skořicí a…vůbec, je to moc dobrý.
Co se týče atrakcí, tak mezi opravdu zajímavé rozhodně patřilo střílení z luku, házení nožem a sekerou (vše pod dohledem), krmení a přelétávání různých ptačích dravců a hlavně závěrečná bitva z napoleonských válek s opravdickým, střílejícím dělem - bohužel bez naší účasti: Akorát mi není příliš jasné, jestli rekrutační středisko České armády mělo připomínat středověké verbíře?
Po návratu na chalupu jsme si zahráli již jen poklidné hry a pak šli spát.
Neděle byla tradiční, úklid, hry a odchod na vlak. Tak jsme nakonec místo Sychrovského zámku a jarního parku poznávali spíše středověk a jeho život.
Mirek