Cyklotábor v Českém ráji - Penzion Slunečno (26.10. - 30.10. 2018)

Kronika 2018 Zobrazit fotogalerii

Je tu rok 2018 a tudíž nemůže chybět náš tradiční cyklotábor, který se koná v době podzimních prázdnin.

Letos jsme se vydali do Dobšína u Kamenice, kousek od Českého ráje, takže o zajímavé výlety nebyla nouze.

Vše začalo v pátek 26.10. na Černém Mostě, kde bylo místo setkání. Praha byla velmi zasekaná, klasický pátek, a než jsme se všichni dostavili na místo, chvilku to trvalo. Jako poslední dorazil autobus, na který jsme už netrpělivě čekali. Když jsme vše konečně naložili, vydali jsme se na cestu a za necelou hoďku a půl jsme byli na místě. Tam nás čekal zbytek vedoucích. Rychle jsme vynosili batohy, uklidili kola a šup na kutě, abychom byli fit na druhý den.

 

1. Den

Probudili jsme se do chladného sobotního počasí. Než jsme se vydali na náš první výlet po okolí, zkontrolovali jsme naše kola a rozdělili se do 3 skupin. Každá skupinka si vytyčila na mapě svůj vytoužený cíl a vydala se na cestu. Někteří se kochali přírodou, navštívili okolní zámky a užívali si podzimních krás. Další trhali rekordy v počtu ujetých kilometrů, bohužel trošku nechtěných, ale tímto se skupinka číslo 2 vyhoupla na přední příčky. Jakmile jsme se všichni setkali živí a zdraví v penzionu, čekala nás večeře a po večeři samozřejmě večerní program, kde zvítězilo městečko Palermo.

 

2. Den

Druhý den nám moc počasí nepřálo, a proto jsme zůstali doma. Dopoledne jsme strávili dlabáním dýní neboli cyklo Halloween party. Po vyhlášení nejkrásnější dýně (najdete ve fotkách) byl oběd a rychle jsme se vydali na hrad Kost, který se nacházel nedaleko našeho penzionu. Na hradě nás čekala prohlídka místní mučírny. Paní průvodkyně byla trošku zaskočena naší obrovskou skupinou, ale zvládla vše skvěle. Popisování hrdelních zákonů bylo spíše pro silnější žaludky, ale problém s tím měli spíše vedoucí . Když prohlídka skončila, pomalu jsme vydali zpět do penzionu na teplou polévku. Večerní program byl na téma 100 let republiky. Kvíz, který obnášel otázky, kreslení a tvoření.

 

3. Den

Konečně nám přestalo pršet a mohli jsme se zase posadit na kolo. Opět po skupinkách jsme opustili teplo domova a vydali se na výlet. 1. a 2. skupina se vydala dobýt Trosky a 3. vyjela na Drábské světničky.

 

4. Den

Den odjezdu nebývá moc oblíbený. Dopoledne se balilo, uklízely pokoje a pak se čekalo, až se vynoří Wallybuk se svou opičí dráhou „Cyklocross“. Děti připravené na odjezd se ještě posadili na kolo a projeli si náročnou lesní cestu. Poté si každý vybral odměnu a rozdali jsme pamětní listy s počtem ujetých km. A pak jen oběd a šup do autobusu, který nás zase odvezl zpět na Černý most za našimi natěšenými rodiči.

 

Doufám, že se to všem líbilo, užili si to a těšíme se na další akci.

 

Anče