Letní tábor - Bezdružice (1.7. - 19.7. 2009)

Kronika 2009 Zobrazit fotogalerii

Tak konečně nastala středa 1. 7. 2009 a do Bezdružic přijíždí již dlouho očekávaná skupina těch nejlepších detektivů z celého světa, aby zde v kanceláři Soukromých oček s.r.o. zdokonalili své již perfektní znalosti a stali se tak opravdu nejobávanějšími detektivy všech možných zločinců. K tomu jim dopomůžeme my, starší a zkušení vedoucí vyšetřovatelé. Avšak již cesta byla komplikovaná a naši milí detektivové utrpěli na letišti ztrátu zavazadel s vyšetřovacími pomůckami, ale čas nedovoloval žádné zdržení, a tak náplň prvního dne je zřejmá. Je zapotřebí vytvořit si pomůcky nové, což by pro dobrého detektiva neměl být žádný problém.
Po náročném cestování byl dopřán našim detektivům dlouhý odpočinek, ale teď už hurá do práce. Pro úplný začátek je nutné vytvořit čtyři týmy, o to se postarali starší vyšetřovatelé a na jednotlivých skupinách již bylo vytvořit si název, pokřik a poté začít s výrobou vlastních pomůcek. Koncem dne jsme již konečně měli vše hotové a našeho školení se již mohly účastnit tyto vyšetřovací skupiny: Vyvrhalové (červení), FBI – Federální Bezdružická inspekce, Směšný odpad (modří) a Lords of the kriminál (žlutí). Co se týče výroby pomůcek ze všech možných materiálů, které měli detektivové k dispozici, viděli jsme opravdu pozoruhodné, originální, vtipné i praktické výrobky. Posledním vybavením našich detektivů byl kufřík, který jsme již poskytli my a v němž se skrývalo spoustu nezbytných věcí jako například identifikační karta skupiny, bloky, policejní pásky, foťáčky atd. Další den probíhal opět v kreativním duchu. Každý z detektivů si vyrobil své vlastní batikované tričko a myslím, že se práce skutečně vydařila. Poté již bylo zahájeno školení a na úvod jsme našim detektivům představili nejnovější vyšetřovací techniky ve snímání otisků prstů a zajišťování stop. V rámci toho si každý vyrobil svůj odznak s otiskem prstu a zkusil odlít ze sádry svoji stopu.
Po tomto dni však nastala nečekaná situace. Ráno byla v naší detektivní kanceláři objevena mrtvola a to zcela změnilo naše původní plány. Jelikož místní policejní oddělení nemá dostatečné schopnosti ani prostředky, bylo pouze na nás, zajistit pachatele. A tak se poklidné školení změnilo na aktivní vyšetřování. Zločinec byl úspěšně dopaden, avšak od této chvíle se začalo odvíjet množství podobných událostí, záhad a podivných skutečností, které nedaly našim šikovným detektivům chvíli oddych. Pár dní odpočinku představovala olympiáda, kdy bylo nutné vyšetřování přerušit. Zde naši zdatní a silní detektivové prokázali fyzické přednosti a při všemožných disciplínách si jistě užili i spoustu zábavy. Čas jsme si také udělali na vzdělávání a to v podobě kolegů psovodů, kteří nám poskytli s jejich pejsky zajímavou podívanou. Nechyběl ani fyzický trénink, a tak pokaždé, když nám to počasí dovolovalo, vydali jsme se navštívit místní koupaliště.
Blížil se onec našeho pobytu a stále nebylo v Bezdružicích vše vyřešeno. Během celé té doby prokázali naši detektivové dovednosti, které jsme od nich nečekali a které se měli teprve učit. Dokázali odhalit spoustu zločinců, rozluštit mnoho detektivních případů a v neposlední řadě také zachránit některé členy detektivní kanceláře a pátracích skupin. Zjistili jsme, že za všemi těmi zločiny stála organizovaná skupina a na závěr našeho pobytu čekal detektivy nesnadný úkol – vydat se po stopách této skupiny a odhalit její členy. Vzhledem k malému počtu detektivů v jednotlivých skupinách, byly spojeny a vznikly tak dva týmy. O to více legrace však při tomto posledním úkolu, na který měli 2 dny, detektivové zažili.
Případ byl úspěšně vyřešen, zločinci dopadeni a na naše detektivy čekaly již jen chvíle zasloužené pohody a odpočinku a náležité odměny.
Děkuji všem, co se podíleli na organizaci tábora, zejména hlavnímu vedoucímu Toňasovi, Radímkovi za šikovného zdravotníka, kuchařům za starost o chod báječné kuchyně a Čuli za spolupráci na celotáborové hře.
Lucka